lunes, 8 de noviembre de 2021

Exposicio "Tornem a sortir" a la sala d'exposicions SUNKA, 10 de novembre de 2021

   






TORNEM A SORTIR!

 

L’objectiu de l'ASSOCIACIÓ AMICS DE LA FOTO DE LLEIDA és ser una entitat oberta a l’aficionat a la fotografia com a expressió artística per poder intercanviar coneixements, experiències, opinions i, com no, l’amistat generada al voltant de la nostra afició comuna.


A més a més dels tallers i cursos formatius, les sortides fotogràfiques són les activitats que més valorem, doncs és on podem relacionar-nos, intercanviar i compartir coneixements, aprendre, practicar i, en definitiva, millorar la nostra qualitat tècnica i artística.


La mostra que presentem recull el record fotogràfic de les sortides anteriors a la irrupció sobtada de la pandèmia. Podreu veure ametllers florits d’Arbeca, les exhibicions aèries a l’aeroport d’Alguaire, el blauet a la Reserva Natural de Sebes, el castell de focs amb la Seu Vella, etc. 


Després d’un any i mig en el què no hem pogut realitzar cap sortida col·lectiva, ara, un cop alliberats de les restriccions a la mobilitat, els més de cent quaranta membres de l’associació hem reprès amb força les sortides la qual cosa ens permet retrobar-nos i gaudir de la fotografia. És per aquest motiu que hem titulat aquesta exposició: TORNEM A SORTIR!


Volem agrair a PLUSFRESC l’oportunitat que ens dóna d’exposar aquestes fotografies a l’espai d’exposicions de SUNKA, doncs poder mostrar els nostres treballs ens il·lusiona i ens motiva.


Desitgem que gaudiu de l’exposició.


 


ASSOCIACIÓ AMICS DE LA FOTO DE LLEIDA






sábado, 25 de septiembre de 2021

Informació de la sortida "Fauna salvatge al Delta de l'Ebre", 9 d'octubre de 2021

Company, companya,

El Delta de l’Ebre és un territori de 320 km² que constitueix l’hàbitat aquàtic més important de la Mediterrània Occidental i el segon de l’Estat Espanyol, després del Parc Nacional de Doñana. En ell es donen cita 337 espècies de les prop de 600 existents a Europa.

Per poder gaudir d’aquest paradís per als ocells mentre gaudim d’una jornada fotogràfica, us convidem a la sortida “Fauna salvatge al Delta de l’Ebre” que es realitzarà el 9 d’octubre de 2021, a les 5.30 h del matí, des del camp de futbol de l’Atlètic Segre. Aquesta sortida serà coordinada per en Josep Maria Font.

Per tractar-se d’una sortida d’un dia, ens centrarem en una zona concreta, a fi i efecte de no perdre massa temps en els desplaçaments. 

Començarem la jornada fotografiant l’albada des del “Lo Golero” a l’Ampolla.

Posteriorment ens desplaçarem en direcció  a la Llacuna de la Tancada fent una parada a l’observatori d’aus de la Reserva Natural de Riet Vell, gestionat per SEO Birdlife (Societat espanyola d’Ornitologia), on podrem contemplar  diverses especies com flamencs, ànecs, xatracs...., tot seguit farem una parada a l’observatori, Albert Rull, de la Llacuna de la Tancada on continuarem observant i fotografiant diverses especies.

De camí cap a Riet Vell passaríem pel Fangar la qual cosa ens permetrà fer bonics paisatges i les barques semienfonsades.

 Pensem que en el Delta encara s’estarà collint diverses varietats d’arròs i per tant en els camps es podrà observar força aus, entre les que podem trobar: esplugabous, gavines, agrós, bernats, martinets, moritos (Capó reial), etc.

 Posteriorment, visitarem la Fundació Plegadis, on podrem veure les instal•lacions, recórrer els camps de cultiu i observar i fotografiar un bon nombre t’especies. Just aquell dia coincidiríem amb experts de la prestigiosa firma de binocles i  telescopis Swarowski, els quals podrem provar amb total llibertat.

 Allí dinaríem, al camp, un menú preparat per gent local, a base d’entrants de la terra, musclos i demés, el plat fort serien arrossos i fideus a l’estil deltaic, postres del país. Tindrem la sort d’estar entre ornitòlegs de prestigi que ens poden orientar i explicar moltes coses sobre el mon de les aus. Les persones que es vulguin quedar a dinar (és opcional) hauran de fer un ingrés de 21 €, abans de l’1 d’octubre, al compte bancari de l’associació ES20 3140 0001 9400 1168 0400, indicant clarament el seu nom i cognoms i el text “Dinar Delta”. En cap cas es retornaran els diners sinó s’anul·la la reserva amb suficient marge de temps. A les persones que ja han fet l’ingrès dels 28 €, els farem una devolució de la diferència. 

Pels que vulgueu, encara hi pot haver  més. Com sabeu ara és temps de migració d’aus i per tant les concentracions són espectaculars. El Delta és un lloc de concentració molt important abans de la partida cap a África. Per exemple, aquests darrers dies les concentracions d’Orenetes s’han estimat entre 800.000 i 1.000.000, altres especies com els Capó reials també s’apleguen en grans quantitats, la qüestió es que aquest fenomen es produeix al caure la tarda. Per gaudir d’aquest espectacle, sortirem de Plegadís sobre les 16 h per arribar-hi a les 17.30 h, pel camí anirem parant a fer fotos.

I acabarem la jornada sortint a les  18.15 h cap a "Lo Golero" per fer la posta de sol.

 Per a la sortida es recomanable dur el següent.

   - Repel•lent per mosquits.

   - Entrepà per esmorzar,  aigua o beguda.

   - Calçat còmode, roba adequada i barret o gorra per caminar pel camp.

   - Prismàtics.

   - Tres peus.

   - Equip fotogràfic, gran angular per paisatge i teleobjectiu per fauna.

 

Si estàs interessat/da en participar en aquesta nova sortida i ets soci o sòcia de l’associació AMICS DE LA FOTO DE LLEIDA, et pots inscriure gratuïtament utilitzant el següent enllaç:

https://chat.whatsapp.com/JJFosiQyKb46r45LYNLyPB

 



Confiant que aquesta nova activitat sigui del teu interès, rep una cordial salutació.

 

La Junta i la comissió de sortides

miércoles, 22 de septiembre de 2021

Informació de la sortida "Taller d'iniciació a la macrofotografia (part pràctica)", 3 d'octubre de 2021

  Company, companya,


Després de realitzar la part teòrica del “Taller d’iniciació a la macrofotografia” que va impartir el nostre company Antonio Tehàs abans de l’estiu, arriba l’hora de realitzar la part pràctica


Així, si vols practicar el que vam aprendre d’aquesta disciplina, acompanya’ns el diumenge, 3 d’octubre de 2021, de 10 a 13 h., als Camps Elisis de Lleida. Durant l’activitat realitzarem exercicis pràctics relacionats amb l’enfoc, la llum, la magnificació i altres conceptes.


Per aquesta sortida es recomana dur una càmera amb ajustos manuals, objectius macro, flash i un trespeus.


En el cas que t’haguessis perdut la sessió teòrica del juny, no et preocupis, uns dies abans de l’activitat compartirem la videogravació.


Si estàs interessat en participar en aquest taller i ets soci o sòcia de l’associació AMICS DE LA FOTO DE LLEIDA, et pots inscriure gratuïtament utilitzant el següent enllaç:

https://chat.whatsapp.com/GMWBsE0hCVD5JbVfQBdaoU



Confiant que aquesta nova activitat sigui del teu interès, rep una cordial salutació.


La Junta i la comissió de sortides 

lunes, 20 de septiembre de 2021

Informació de la sortida "Focs artificials Lleida", 29 de setembre de 2021

Company, companya,

 

Les festes de Sant Miquel de Lleida estan molt aprop, i amb elles el típic castell de focs, que aquest any anirà a càrrec de la pirotècnica Igual.

 

Aquesta és sempre una bona ocasió per practicar la fotografia de llarga exposició i captar amb les nostres càmeres la bellesa dels focs i la Seu Vella. Tothom qui vulgui acompanyar-nos en l'activitat  “Focs artificials Lleida”, programada pel 29 de setembre a les 20.30 h , es pot inscriure mitjançant el següent enllaç:

https://chat.whatsapp.com/HZbNtQzvcNvC6hJLcJS9Dr 

 

La participació és gratuïta i oberta a tothom, tot i que, en el cas que les inscripcions sobrepassin l’espai previst, la Junta es reserva el dret a donar prioritat als socis i sòcies de l’ASSOCIACIÓ AMICS DE LA FOTO DE LLEIDA

 

Per aquesta sortida és imprescindible portar una càmera de fotos amb ajustos manuals, trespeus i un frontal o llanterna. A més a més us recomanem que porteu un teleobjectiu, disparador, roba d’abric, una cadira plegable i antimosquits. 

 

Tal i com es caracteritza a les nostres sortides, diverses persones de la comissió de sortides donaran suport tècnic i compositiu prèvi als companys que ho demanin. 

 

Uns dies abans de l’activitat, es confirmarà l’activitat mitjançant el grup de Whatsapp d’inscripció, el qual també servirà per donar recomanacions prèvies sobre els paràmetres de càmera, compartir el punt de localització i coordinar els vehicles. Com sempre, uns dies després de finalitzar l’activitat, eliminarem el grup de Whatsapp.

 




Recordeu que les properes activitats, de les què en breu enviarem la informació, son:

- “Taller d'iniciació a la macrofotografia (part pràctica)”, el 3 d'octubre.

- “Fauna salvatge al Delta”, el 9 d'octubre.


Confiem que aquesta activitat sigui del vostre interès i que ens puguem retrobar.



La Junta i la comissió de sortides,


lunes, 13 de septiembre de 2021

Video de la Seu Vella de Lleida

Benvolguts, benvolgudes,

Per alleugerar la limitació a les activitats fotogràfiques degudes a les restriccions per la situació de pandèmia, fa mesos vàrem proposar als nostres sòcis i sòcies participar en l’activitat que es va anomenar “Remena el disc dur”. Es pretenia aconseguir un recull de fotografies que tinguéssim pels nostres discs durs amb la finalitat de crear un primer vídeo per mostrar un lloc emblemàtic de la nostra ciutat com és el Conjunt Monumental de la Seu Vella.

Volem agrair a tots els companys i companyes que vàreu participar en aquesta activitat enviant-nos les vostres fotografies, doncs en vàrem rebre més de 150. Malauradament no hem pogut incloure-les totes en el vídeo. També a la companya Rita Casanovas, hem d’agrair que hagi destinat força temps a escoltar peces musicals, que a més de ser lliures de drets d’autor tinguessin una durada i musicalitat adient.

Després de molt treball de selecció per part de la Junta, els nostres companys Gabriel Aliana i Sisco Pajares han composat finalment el vídeo d’aquest magnífic conjunt monumental que us presentem.

Com veureu en el vídeo, hem comptat amb la col·laboració especial de la Mari Pau Huguet, a qui també li hem d’agrair especialment que de forma desinteressada hi hagi contribuït amb la narració del poema “El campanar de Lleida” de l’escriptor i polític Lleidatà Magí Morera i Galícia.

Aquesta ha estat una primera experiència que confiem hagi estat engrescadora. No serà la última, sinó que tornarem a proposar, de forma anual, una temàtica específica d’interès fotogràfic per fer-ne un nou recull de fotos i generar aquesta mena de vídeos per mostrar els nostres treballs fotogràfics i promocionar llocs i entorns emblemàtics de Lleida. 

Confiem doncs que us agradi el vídeo i que us animeu a compartir-lo en les xarxes socials i entre els vostres contactes.

 

Moltes gràcies,


ASSOCIACIÓ AMICS DE LA FOTO DE LLEIDA

Junta Directiva

domingo, 27 de junio de 2021

Taller d’edició de fotografia de retrat amb Affinity Photo

En el mon de la fotografia existeixen multitud de programes d’edició fotogràfica amb característiques, funcionalitats i preus diferents.

En aquesta ocasió, volem donar-vos a conèixer una eina d’edició que creiem us pot ser d’interès per la seva potència i preu ajustat, es tracta del programari ”Affinity photo”.

Aquest programa d’edició d’imatges és ràpid, funciona de forma fluida i precisa i permet editar i retocar imatges, crear composicions complertes de varies capes i crear pintures rasteritzades. Per saber més d’aquesta eina, podeu accedir als enllaços següents:

   - Pàgina oficial: https://affinity.serif.com/es/photo/

   - Tutorials: https://affinity.serif.com/es/tutorials/photo/desktop/


I ara podeu aprofitar per comprar l’eina amb un 50% de descompte sobre el preu oficial:

https://affinity.serif.com/es/photo/#buy


La nostra proposta és que un fotògraf de retrat, el nostre company Fermín Civit, ens expliqui com retoca les seves fotografies de retrat i que ho faci amb el programari que utilitza, “Affinity photo”, d’aquesta forma, a part d’aprendre a retocar una fotografia de retrat tindrem un primer contacte amb aquesta interessant eina d’edició.

Amb aquests objectius, el 3 de juliol, de 17 a 19 h, en modalitat de videoconferència, Fermín Civit impartirà el “Taller d’edició de fotografia de retrat amb Affinity Photo”.

Així que si ets soci o sòcia de l’associació AMICS DE LA FOTO DE LLEIDA, i vols conèixer com retocar fotografies de retrat i tenir un primer contacte amb Affinity Photo, inscriu-te gratuïtament a aquest nou taller utilitzant el següent enllaç:

https://chat.whatsapp.com/H94DFl8Qz1BDkCfmpzLtzq


Confiant que aquesta nova formació sigui del teu interès, rep una cordial salutació.

La Junta 


viernes, 28 de mayo de 2021

Inauguració de l'exposició "Tornarem a sortir!" a l'associació Res Non Verba


Inauguració exposició "Tornarem a sortir !" a les instal·lacions de l'associació Res Non Verba






La inauguració












Les obres


















Recull de premsa